Met Pinksteren ontvangt de Protestantse Gemeente Maas- en Beekdal gasten uit Rwanda. De landelijke Protestantse Kerk Nederland verleent via Kerk in Actie hulp in Rwanda; dit werk wordt door de diaconie van de PG Maas- en Beekdal financieel ondersteund.

De genocide in Rwanda in de 90-er jaren heeft er nog steeds veel impact. Er wordt hard gewerkt aan verzoening, omdat dat de enige manier is voor de mensen om op een goede manier samen te leven. Daarbij kan Bijbellezen helpen: samen leren hoe je na zo’n verschrikking verder kunt. Kerk in Actie helpt met goed Bijbelmateriaal. Er worden gesprekken georganiseerd tussen de verschillende bevolkingsgroepen. Drie predikanten in het land maken stripverhalen voor kinderen met daarin  Bijbelverhalen, maar het gaat ook over gezondheid, het voorkomen van Hiv-besmetting, voeding, christelijke normen en waarden, kinderrechten enz.

In Rwanda werkt Kerk in Actie samen met plaatselijke kerken en hulporganisaties, vooral in de binnenlanden waar de armoede groot is. Tijdens het Pinksterweekend komt een groep van hen in Nederland om over hun werk te vertellen. Drie van de hulpverleners worden door de PG Maas- en Beekdal ontvangen. De gasten zullen bij de viering op Pinksterzondag 19 mei aanwezig zijn. Op zaterdag ervóór is er voor hen een wandeling door Sittard, een gezamenlijke maaltijd en kennismaking met de gemeenteleden, gevolgd door een avondprogramma.

Bron en foto: PG Maas- en Beekdal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *