In aanloop naar de Vastelaovend organiseerde de Provincie Limburg maandagavond, 5 februari het traditionele Knoevelemint.

Zoals altijd vindt het evenement plaats in de Feestzaal van het Gouvernement aan de Maas. Het Knoevelemint is elk jaar hét evenement in het teken van de Limburgse Vastelaovend waar jubilerende verenigingen en vastelaovendskampioenen worden geëerd.

Na het binnentrekken van de Blauw Sjuut volgt een programma met optredens. De winnaars van de grote vastelaoveskampioenschappen van 2024, zoals het Limburgs Kampioenschap Zaate Hermeniekes (LKZH), Kinger Vastelaovend Leedjesfestival (KVL), Tiener Vastelaovend Konkoer (TVK), Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK), het Groot Limburgs Buuttekampioenschap en de Jeugdbuuttekampioenschappen, treden op. Daarnaast worden zij gehuldigd door het provinciebestuur voor de bijzondere prestatie die ze hebben neergezet.

De Limburgse carnavalswereld is ook breed vertegenwoordigd. Naast de besturen van de Samenwirkende Limburgse Vastelaovesvereiniginge (SLV) en de Bond Carnavalsverenigingen Limburg (BCL) zijn ruim 30 carnavalsverenigingen verspreid uit heel Limburg aanwezig. Uit handen van het provinciebestuur ontvangen jubilerende prinsessen en prinsen hiervan een speciale medaille.

Een registratie van dit anderhalf uur durende kleurrijk evenement kunt u vanaf vandaag, 6 februari op de TV kanalen van Bie Os mijn streekomroep terugkijken.

Bron en foto: Organisatie Knoevelemint, Provincie Limburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *