Fortuna heeft Wil Boessen toegevoegd aan de technische staf voor het nieuwe seizoen. Boessen vult daarmee de openstaande plek in die afgelopen jaar was ontstaan na het vertrek van Jeroen Schepens. 

Boessen zal als assistent gaan dienen van hoofdtrainer Danny Buijs. De geboren Sittardenaar is uiteraard geen onbekende bij Fortuna. De voormalig verdediger begon zijn actieve voetbalcarrière in de jeugd van Fortuna en debuteerde in Sittard in het profvoetbal. In totaal speelde Boessen ruim 250 wedstrijden in het geel en groen van Fortuna. Met de Sittardenaren promoveerde hij tot tweemaal toe naar de Eredivisie. 

Nadat Boessen stopte met voetballen was hij ook als (jeugd)trainer actief bij Fortuna. Eerst tussen 1999 en 2002 als trainer binnen de Academy en vervolgens tussen 2012 en 2014 als hoofdtrainer. Vervolgens stond hij als eindverantwoordelijke voor de groep bij FC Oss, FC Den Bosch en Helmond Sport. Tussendoor deed hij enkele jaren ervaring op in Azië, zo werkte Boessen bij twee verschillende clubs in Thailand. 

De laatste jaren was Boessen actief binnen PSV. In Eindhoven werkte hij eerst als assistent-trainer bij Jong PSV en was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en doorstroom van jeugdspelers naar het eerste elftal. Het afgelopen jaar stond Boessen als hoofdtrainer voor de groep bij het beloftenelftal van de Eindhovenaren.

Boessen is klaar voor een zijn nieuwe uitdaging in Sittard: “Het is fantastisch om terug te mogen keren bij de club waar het voor mij allemaal begon. In het verleden ben ik in verschillende rollen actief geweest binnen Fortuna, waardoor ik de club ontzettend goed ken. Ik ben Fortuna altijd blijven volgen en hoop dat ik met mijn opgedane ervaring een waardevolle bijdrage kan leveren aan de stabiliteit van de club.”

Algemeen directeur Ivo Pfennings is blij met de ervaring die Boessen met zich mee brengt: “We zijn enorm verheugd dat we Wil toe hebben kunnen voegen aan de technische staf voor het aankomende seizoen. Als echte Sittardenaar kent Wil de club door en door. Daarnaast heeft hij ontzettend veel ervaring opgedaan in binnen- en buitenland, waardoor we in hem de ideale kandidaat zagen om deze functie te vervullen.”

Bron & Foto: Fortuna Sittard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *