Elke donderdagochtend kijkt streekomroep Bie Os rond in Limburg en de Euregio, en koppelt interessante onderwerpen met betrekking tot natuur, cultuur, historie en toerisme terug naar de Westelijke Mijnstreek.
Deze week besteden we middels interviews aandacht aan de volgende zaken:

– Olaf Op den Kamp is hoofdredacteur bij het Natuurhistorisch Genootschap in Limburg, en een groot Eifelkenner. Elk jaar zijn daar in de lente prachtige narcissenvelden te zien, maar waar moeten we daar precies voor zijn?

– Peter Geuijen werkte als geluidstechnicus bij platenmaatschappij Marlstone in kasteel Borgharen en is nu voorzitter van de stichting tot behoud van dat kasteel. Zij zoeken ook in de Westelijke Mijnstreek nog vrijwilligers voor de restauratie.

– Luc in de Steege is voorzitter van het (Belgisch) Limburgs Volkskundig Genootschap en houdt komende week een lezing over religieuze gebruiken en gebeurtenissen in Maaseik.

– Bert Gorissen was jarenlang hoofdredacteur van ANWB-ledenblad de Kampioen en tegenwoordig chief storytelling bij die organisatie. De ANWB lanceerde onlangs een podcastserie over onder andere de Limburgse Bokkenrijders.

– Het weerbericht op basis van informatie van weerman Ruben Weytjens

EuregioToer Radio is elke donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur te beluisteren via de drie FM-frequenties van Bie Os, en daarnaast via de site: www.bieos-omroep.nl

Vervolgens is de uitzending nog een week lang terug te horen via: www.bieos-omroep.nl/euregio-toer-radio-terugluisteren/