Deze-week-organiseert-de-landelijke-huisartsen-vereniging-een-actiewerk-voor-betere-zorg-met-als-slotakkoord-een-manifestatie-op” Deze week organiseert de Landelijke Huisartsen Vereniging een actiewerk voor betere zorg met als slotakkoord een manifestatie op het Malieveld, op vrijdag 1 juli.

Tijdens deze week staat de druk op de huisartsenzorg centraal. De oproep voor meer tijd voor huisartsen om persoonsgerichte en passende zorg aan patiënten te kunnen bieden, wordt door Zuyderland gesteund.

Ook staan we achter de wens voor een regionale aanpak met betere/eenvoudigere regelgeving en mogelijkheden om meer zorg op maat in de wijk te organiseren.

Een van de knelpunten die tijdens de actieweek aan de orde komt zijn de lange wachtlijsten in de vervolgzorg, zoals de ziekenhuiszorg. Ook dit is een thema dat in Zuyderland hoog op de agenda staat. We doen onze uiterste best om patiënten van de huisartsen in de regio zo snel en goed mogelijk te zien en te behandelen. Ook zetten we steeds meer (digitale) innovaties in om patiënten, ook op afstand, zorg te bieden.

Als huisartsen meer tijd krijgen voor consulten, betekent dat niet alleen een verbetering voor persoonsgerichte zorg maar maakt het gerichter verwijzen ook meer mogelijk. Dit kan Zuyderland helpen om de noodzakelijke zorg goed en tijdig te leveren. Kortom, Zuyderland steunt de landelijke huisartsenactieweek en hoopt op een positieve uitkomst binnen het komende integraal zorgakkoord!