Zuyderland Medisch Centrum heeft een belangrijke doorbraak bereikt in het onderzoek naar de behandeling van Covid-19 patiënten.

Bij een intensieve behandeling van 178 patiënten, waarvan de jongste 23 jaar oud was, is men gestuit op positieve resultaten bij behandeling met afweeronderdrukkende medicatie, zoals o.a. gebruikt in de reumatologie.

 

Een multidisciplinair team, bestaande uit longartsen, internisten en reumatologen heeft de mortaliteit door een cytokinestorm (ontstekingen in het hele lichaam) weten te verminderen met maar liefst 65%.

De kans op herstel is 80% hoger, en treedt gemiddeld 7 dagen eerder op. Daarbij is de kans om op de intensive care aan de beademing terecht te komen ook verminderd met 71%.

 

In Zuyderland zijn de afgelopen periode 750 personen behandeld voor Covid-19.  20% van deze patiënten is aan Covid-19 overleden.

Dinsdagmiddag vond een persconferentie plaats, waarin Zuyderland deze doorbraak wereldkundig maakte. Bie Os TV heeft hier ook beelden van gemaakt, die binnenkort worden uitgezonden bij Bie Os Mijn Streekomroep.