Woensdag was bij het veer in Berg aan de Maas al te zien dat het maaswater steeds hoger kwam te staan. Ook de stroming nam in sterkte toe maar het veer kon nog heen en weer varen.
 
In de afgelopen 24 uur is het waterpeil flink gestegen. Het veer is wegens de sterke stroming die daarmee gepaard gaat uit de vaart genomen.
 
De verhoging is het gevolg van de hevige regenval en het overtollige water dat vanaf België via Maastricht steeds noordelijker trekt.
 
Stein houdt de situatie hier en elders in de gemeente goed in de gaten. Om de inwoners zo goed mogelijk te informeren heeft de gemeente een liveblog geopend op www.gemeentestein.nl. De voor donderdagavond geplande raadsvergadering is geannuleerd.
Update 19.10 uur:
Burgemeester Leurs heeft besloten om ook de inwoners van Meers, Veldschuur en de straten Veerweg, Schoorvoetpad en Berger Maasstraat in Berg a/d Maas preventief te evacueren.Dit besluit is genomen op basis van de huidige prognoses van de waterstand van de Maas en vanuit het oogpunt dat de veiligheid van inwoners te allen tijde voorop staat. Volgens de regionale prognoses behoren deze plaatsen tot risicogebieden.Inwoners in de straten van Berg a/d Maas worden waar mogelijk persoonlijk telefonisch hierover geïnformeerd. In Meers en Veldschuur wordt een geluidswagen ingezet. Inwoners wordt in eerste instantie gevraagd zelf een opvanglocatie te zoeken bij bijvoorbeeld vrienden familie of kennissen. Inwoners wordt verzocht vóór 24.00 uur het gebied verlaten. Voor inwoners die dit niet zelf kunnen regelen, zijn het MFC Berg a/d Maas en het MFC De Grous (voor inwoners Meers / Veldschuur) de opvanglocaties.

De toegangswegen naar deze gebieden worden afgezet en voorzien van beveiligers.