Op 22 augustus bracht wethouder Dassen van Stein een werkbezoek aan Vidar. Hij werd op de werkvloer hartelijk ontvangen door enthousiaste en bevlogen medewerkers die hem vertelden over de werkwijze van Vidar. Ook kreeg hij een rondleiding in de productieomgeving, waar medewerkers ijverig en met trots aan het werk waren om producten te maken voor meerdere opdrachtgevers.

“Werk voorop kansen voor iedereen”

Bedrijven kunnen bij Vidar werkzaamheden uitbesteden op het gebied van montage, assemblage (in elkaar zetten van producten), verpakken en ompakken (opnieuw verpakken van verpakte goederen). Bij team ontwikkeling werd het principe van praktijkdiagnose uitgelegd. Het doel hiervan is om mensen die instromen kennis te laten maken met verschillende werkvormen, zodat gekeken kan worden welke competenties en vaardigheden mensen hebben. Hier zie je het motto van Vidar: “Werk voorop, kansen voor iedereen”, duidelijk terug in de praktijk. Het resultaat van praktijkdiagnose kan een betaalde of gesubsidieerde baan zijn. Maar ook beschut werk en vrijwilligerswerk zijn mogelijk. Tot slot werd wethouder Dassen bijgepraat over meerdere ontwikkelingen binnen team Commercie, team uitkeringen en het Jongerenloket.

Wethouder Dassen blikt tevreden terug op het werkbezoek.

”Het is belangrijk om de werkvloer op te gaan, sfeer te proeven en te zien waar Vidar zich dagelijks mee bezighoudt. Ik zag veel getalenteerde en gepassioneerde mensen. Dit werkbezoek geeft mij extra energie om ervoor te blijven zorgen dat zoveel mogelijk mensen in onze gemeente kunnen meedoen in de samenleving in welke vorm dan ook’’.