CARE-FREE lanceert op 16 november uniek lesmateriaal met game app om kindermishandeling bespreekbaar te maken.

Tijdens het online webinar ‘Opgeven is geen optie… Kindermishandeling is dichterbij dan je denkt’, op 16 november van 14.00-17.00 uur, wordt het nieuwe lesmateriaal van CARE-FREE gelanceerd, tijdens de week van de kindermishandeling! Ook delen ervaringsdeskundigen hun verhaal, omdat zij er in geloven dat dit zorgt voor herkenning en erkenning. Bovendien kan één iemand al het verschil maken in het leven van een kind.

Aan de bestaande app CARE-FREE en de gastlessen, voorlichtingen en trainingen wordt nu dus ook (interactief) lesmateriaal toegevoegd, om kindermishandeling op een veilige en passende manier bespreekbaar te maken.

Het lesmateriaal bestaat uit een training, de game app ‘MiroCares’ en een webapplicatie met tools.

Bespreekbaar maken
Naomy Rojnik, ervaringsdeskundige, pedagoog & initiatiefneemster van CARE-FREE: “Ieder kind heeft het recht op een veilige en zorgeloze jeugd. Toch krijgen jaarlijks meer dan 119.000 jongeren te maken met kindermishandeling. Dit is nog maar het topje van de ijsberg. Sinds 2017 zetten wij ons met CARE-FREE in voor iedereen die te maken krijgt met kindermishandeling door kennis en ervaringsdeskundigheid in te zetten voor bewustwording, preventie en vroegtijdige signalering van kindermishandeling. Ieder kind verdient het om op een veilige manier kindermishandeling bespreekbaar te maken. Als kind heb ik te maken gehad met Kindermishandeling. Ik was vaak bang en
verdrietig. Ik wist niet dat het niet normaal was en toen ik daarachter kwam dacht ik dat ik de enige was. Maar er zijn veel meer mensen die dit meegemaakt hebben of nu als kind doormaken. Ik wil het taboe doorbreken, kindermishandeling de herkenning en erkenning geven die het nodig heeft en het gesprek mogelijk maken om samen tot een oplossing te komen. Ik ben dan ook enorm dankbaar voor
de steun van Burgerkracht Limburg om mijn droom te verwezenlijken en dat is het verschil kunnen maken voor kinderen die onveilig opgroeien.