Week tegen Eenzaamheid: 29 september tot en met 6 oktober

Ontmoeting en verbinding staan centraal tijdens de Week tegen Eenzaamheid. In onze gemeente worden tal van activiteiten georganiseerd om mensen met elkaar in verbinding te brengen. Om stil te staan bij eenzaamheid en aandacht te vestigen op ontmoeten. Iedereen is welkom, jong en oud.

Met het actieprogramma ‘Eén tegen Eenzaamheid’ wil de overheid de trend van eenzaamheid onder ouderen doorbreken. Ze wil een samenleving die ervoor staat dat ouderen meedoen en voelen dat ze ertoe doen – ook als ze minder vitaal en actief zijn.

Activiteiten wijksteunpunten

De wijksteunpunten Bicht, Hof van Eynatten en Gelderhof doen ook mee aan de Week tegen Eenzaamheid. Zij hebben een vol programma met tal van activiteiten. Zo is er een nostalgische spellenmiddag, kienen onder genot van een kopje koffie en stukje vlaai en zijn er verschillende beweegactiviteiten. Mensen die gevoelens van eenzaamheid ervaren, maar juist ook mensen die deze gevoelens niet ervaren, worden opgeroepen om mee te doen. U kunt alleen komen en mensen ontmoeten, of u brengt iemand mee. Aanmelden kan via telefoonnummer 06 – 82 04 80 93 of e-mailadressen: lotte.bego@piw of betsie.horrichs@piw.nl.

Contactpunt Eenzaamheid

Ook na de Week tegen Eenzaamheid zijn er instanties die voor u klaarstaan. U kunt bijvoorbeeld terecht bij het Contactpunt Eenzaamheid. Neem tijdens kantoortijden contact op via telefoonnummer 046 – 750 84 10 of stuur een e-mail naar contact@knooppuntinformelezorg.nl.