Goede voornemens? Het doen van vrijwilligerswerk maakt een mens gezonder, gelukkiger en blijer. Zo blijkt keer op keer uit onderzoek. Het IVN Elsloo, Historiehuis van de Maasvallei en Het Limburgs Landschap doen een hernieuwde oproep, op zoek naar nieuwe vrijwilligers die in een kersvers tuinteam aan de slag willen gaan als hersteller in het historische park bij Kasteel Elsloo. In het 9 hectare grote park is genoeg te doen, de hulp van vrijwilligers is dan ook van harte welkom.

Meewerken aan behoud groen erfgoed
Groene vingers of nog maar een beginnende tuinier? In het historische park is voor iedereen wel een klus te vinden. De omvorming van de bij het kasteel horende gronden tot een parkaanleg in nieuwe landschapstijl (1820) is door de familie Geloes gerealiseerd. Vandaag de dag is een groot deel van deze aanleg nog herkenbaar in het Kasteelpark van Elsloo. Om het park tot haar recht te laten komen is goed onderhoud van belang, de hulp van vrijwilligers is daarbij essentieel. De werkzaamheden kunnen bestaan uit onder andere het verwijderen van jonge boompjes, vrijhouden van wandelpaden of het verzamelen van gemaaid gras.

Wat vragen wij?

 

Wat bieden wij?
Vrijwilligers komen te werken in een nieuw te vormen vrijwilligersgroep waar in gezamenlijk overleg veel mogelijk is. Het vrijwilligerswerk wordt goed geregeld met een vrijwilligersovereenkomst. Voor de vrijwilligersgroep wordt geregeld dat zij met passend gereedschap werken en uiteraard zijn er ook werkhandschoenen aanwezig. Jaarlijks vindt er een waarderingsbijeenkomst plaats.

Interesse?
Op woensdag 1 februari start om 9.00 uur de eerste werkochtend in Kasteelpark Elsloo. Geïnteresseerden kunnen deze dag kennismaken met het vrijwilligerswerk door zelf aan de slag te