Op vrijdagavond 24 februari organiseert “Wij Sittard-Geleen” (voorheen Sittard-Geleen Helpt) een tweede vredesmars met sprekers en muziek op de markt in Geleen. Muziek wordt gemaakt door o.a. Mala en drie Oekraïense jongens Artem, Max en Dima. Eerste vredesmars werd afgelopen jaar op 2 maart georganiseerd. “Toen was de oorlog net een week oud en waren er haast geen vluchtelingen in Limburg” aldus organisator Michel van Dijke.

“Dat is nu wel anders. In Limburg zijn ruim 5000 Oekraïense vluchtelingen aanwezig en in Sittard-Geleen zijn er inmiddels 500 ondergebracht. We komen een jaar nadat de agressor Rusland Oekraïne binnenviel weer bij elkaar om de vluchtelingen hier, maar ook de mensen die in het land verblijven en vechten een hart onder de riem te steken”.

 

 

Afgelopen jaar sprak een Russische man tijdens de vredemars schande over Vladimir Poetin en scheurde publiekelijk zijn paspoort kapot. “We moeten de Oekraïnse mensen in Limburg laten merken dat we aan ze denken en dat we samen hopen op vrede. We mogen de hoop niet verliezen” aldus van Dijke.

De bijeenkomst start om 19:00u recht voor het voormalige stadhuis van Geleen die ook deze keer weer blauw en geel zal kleuren. Na de sprekers en de muziek zal de stoet voor vrede in het centrum 2 keer rondlopen.