Op zaterdag 17 december zal dit jaar opnieuw het Vredeslicht in Limbricht aangeboden worden door Scouting St. Salvius Limbricht en Stichting Oude Salviuskerk vanuit het Salviuskerkje.

Het Vredeslicht is een symbool van hoop en wordt jaarlijks ontstoken door een kind. Daarna wordt het verspreid door kinderen over de hele wereld. Zo ontstaat er al meer dan 25 jaar vlak voor Kerstmis vanuit dat ene kleine vlammetje een oceaan van licht.

Scouting St. Salvius zal in samenwerking met het Salviuskerkje het Vredeslicht van 14u tot 17u aanbieden in het Salviuskerkje, gelegen naast het Landgoed Kasteel Limbricht.  Iedereen mag dit vlammetje komen ophalen en misschien wel weer verder delen in zijn eigen omgeving.

Om hier een speciaal moment van te maken, zullen er kerstliederen op het orgel gespeeld worden. Ook is het Salviuskerkje open voor bezichtiging. Bovendien worden er kaarsjes op het kerkhof geplaatst als een zee van lichtjes die bezoekers aanzetten tot herdenken, gedenken of gewoon een moment van rust voor de komende kerstdagen.

Stichting Oude Salviuskerk Limbricht     ,www.salviuskerkje.nl