Stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd krijgt zoals eerder bekend gemaakt een nieuwe Vorst Marot. Jan Janssen doet een stapje terug en geeft de scepter over aan Joep Wijnands.

Wijnands werd zondag 8 januari na afloop van de prinsenreceptie in het forum geïnstalleerd. Voorafgaand aan de vorstenwissel wordt door de Senaat de ‘prinseresepse’ aangeboden aan de 90ste stadsprins Ruud II.

Hiermee komt er een einde aan het vorstentijdperk van Janssen, die in 2019 in tijden van crisis de sprong in het diepe waagde. Na jaren van conflicten tussen De Marotte Zitterd en haar perpluu-verenigingen (Optoch Kommitee Zitterd, De Auw Prinse Zitterd en de Senaat) wist hij het tij in 2020 dan toch te keren. Met de nodige hulp zorgde hij er voor dat de diepe en jarenlange carnavalscrisis werd bezworen.

“Toen ik in november 2019 de uitdaging aanging als Vorst Marot, wist ik dat me een enorme klus te wachten stond”, zegt Janssen. “Achteraf gezien was die uitdaging groter dan mijn verwachtingen. Des te meer ben ik nu trots en opgetogen dat op dit moment de asgrijze wolken boven het Marotteriek zijn verdwenen. Ik zal mijn opvolger waar nodig ondersteunen en ben ervan overtuigd dat hij de juiste man op de juiste plek is.”

Janssen blijft als lid van de Wieze Raod verbonden aan De Marotte Zitterd. Welke commissie(s) hij gaat versterken is nog niet bekend. Na afloop van de vorstenwissel krijgen bezoekers de mogelijkheid om Vorst Jan te bedanken en Vorst Joep I te feliciteren.