Er komen steeds meer elektrische auto’s op de weg. Daarmee stijgt ook de vraag naar laadpalen. Er worden dit najaar 15 nieuwe laadpalen bijgeplaatst in onze gemeente. Bij elke laadpaal kunnen twee auto’s tegelijkertijd opgeladen worden. In totaal gaat het dus om 30 laadpunten.

Dankzij deelname aan de aanbesteding van slimme laadinfrastructuur door de provincie Limburg en de provincie Noord-Brabant, kan de gemeente Stein dit najaar proactief 11 laadpalen plaatsen. Vattenfall zorgt voor het plaatsen en een goede verspreiding van de openbare laadpalen. Inwoners konden in het voorjaar van 2021 en 2022 ook meedenken over de locatie van de palen. Het verkeersbesluit is inmiddels definitief. Vattenfall kan dus aan de slag met het plaatsen van de laadpalen. Volgens de huidige planning gaan zij hier vanaf medio oktober mee aan de slag.

De verdeling van de laadpalen over de verschillende kernen is als volgt:

Stein: 6 laadpalen (12 laadpunten)
Urmond: 3 laadpalen (6 laadpunten)
Elsloo: 2 laadpalen (4 laadpunten)

Paal volgt auto

Als een inwoner een elektrische auto heeft, maar geen mogelijkheid om op eigen terrein te laden (geen oprit), dan kan een aanvraag gedaan worden bij Vattenfall. Samen met de gemeente wordt de aanvraag beoordeeld. Naar aanleiding van dit ‘paal volgt auto’-principe worden er naast de bovenstaande 11 laadpalen, dit jaar nog 4 andere laadpalen geplaatst. Deze palen worden dus geplaatst op basis van aanvragen door inwoners.

De 4 andere laadpalen zijn:

Holsberg/Raadhuisstraat te Berg aan de Maas (2 laadpunten)
Munthervesteplein te Urmond (2 laadpunten)
Spechthof te Elsloo (2 laadpunten)
Maasberg te Elsloo (2 laadpunten)

Meer informatie

Meer informatie over laadpalen of het aanvragen hiervan, is te vinden op www.gemeentestein.nl/laadpalen.