Indy Graat is singer/songwriter. De 19-jarige Grevenbichtse bracht onlangs de song Cruel uit. Ze beschrijft daarin de relatie met haar vader Erwin Graat die terugkeert van de oorlog in het voormalige Joegoslavië en verschrikkelijke dingen heeft gezien daar.

Verstoorde relatie
De soldaat krijgt de diagnose PTSS (Posttraumatische stressstoornis) en dat verstoort jarenlang de harmonie in het gezin. Indy zingt in het lied over de verwachtingen die een dochter normaal heeft over een vader. “Een vader zou de spoken onder je bed moeten halen, bij wijze van spreken”, zegt de singer/songwriter. “Bij ons was het eerder andersom, ik moest beschermd worden tegen hem”.

Erwin Graat begrijpt de gevoelens van zijn dochter. “Door mijn korte lontje smeet ik regelmatig met dingen en was er veel ruzie, daardoor is vooral mijn oudste dochter Indy ook getraumatiseerd”.

Kan het niet vergeten
Vader en dochter hebben ook nu nog een moeilijke relatie. “We gaan wel eens naar een terrasje of winkelen maar bij een kleine irritatie van mijn vader denk ik daar gaan we weer. Ik kan niet vergeten wat er gebeurd is”.

De oorlogsveteraan hoopt ooit nog eens een rots in de branding te zijn voor zijn dochter. “Ik zou het heel graag willen maar op dit moment wet ik niet of ik daaraan kan bijdragen”, zo besluit Graat met tranen in de ogen zijn verhaal.

De song Cruel is te beluisteren op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=7RyzdESGPPs