In Beek is reuring ontstaan rond de muurschildering in de Bruiloftsteeg, bij de Markt. Die muurschildering is gemaakt door een dertigtal kinderen tijdens het evenement De broelof van burgemeister Janssen in september.

Niet blij
De eigenaren van de muur, de bewoners van de huizen erachter, zijn volgens Nol van Engelshoven van de Vereniging van Eigenaren (VvE) niet blij met de actie. In een artikel in De Limburger liet hij onlangs weten dat tijdens een vergadering bleek dat de meeste leden tegen waren.

In dat zelfde artikel wordt dat door Jules Stijnen, organisator van de muurschildering, betwist. Volgens hem blijkt uit een zelf uitgevoerde enquête dat de meeste bewoners het een mooi idee vonden.

Aangifte wegens vandalisme
De VvE heeft geëist dat de muur vóór 15 november in oorspronkelijke staat terug gebracht moest worden anders zou er een aangifte wegens vandalisme volgen. Tot op heden is er door de organisatie van de schildering nog geen actie ondernomen. De politie wil niet bevestigen of er ondertussen al aangifte is gedaan.

Geen commentaar
Organisator Jules Stijnen is telefonisch onbereikbaar voor commentaar. Nol van Engelshoven wil niet voor de camera verschijnen of de kwestie toelichten. “We willen dit persoonlijk met de heer Stijnen bespreken en gaan niet met de pers praten over dit onderwerp”, zegt Van Engelshoven in een telefoongesprek.