Een aantal mensen uit Geleen heeft dinsdag sinds jaren weer eens op een fiets gezeten.

Riksja
Het project Een leven lang wind door je haar biedt mensen, die dat zelf niet meer kunnen, de gelegenheid om weer eens per fiets door de vertrouwde buurt te rijden. Daarvoor zijn twee riksja’s (driewielers) aangeschaft die beurtelings door 16 zogenaamde riksjapiloten bestuurd worden.

Leuk gesprek
De piloot, die achterop zit, kan tijdens de rit een praatje aanknopen met de passagier. Naast de passagier zit een begeleider die ook probeert een leuk gesprek op gang te brengen. Zo worden mensen die minder mobiel zijn uit een eventueel isolement gehaald.

Versterking gezocht
Het project wordt ondersteund door vrijwilligersorganisatie De Brug en ouderenzorgorganisatie Vivantes. Het werkgebied van Een leven lang wind door je haar ligt rond Geleen maar de vrijwilligers zijn op zoek naar versterking.

Piloten en begeleiders welkom
“We streven ernaar om 10 mensen per riksja op te leiden. We hebben er nu 16 en we hopen nog een derde riksja te kunnen aanschaffen. Dus we hebben nog een aantal piloten nodig. Niet iedereen hoeft te fietsen, begeleider zijn ook welkom”, aldus Marijke Baart, initiatiefneemster van her project.

Mensen die graag een ritje willen maken kunnen een email sturen naar fajwestelijkemijnstreek@gmail.com