Vidar is de nieuwe naam van het Participatiebedrijf Westelijke Mijnstreek.

Onder het motto ‘Werk voorop, kansen voor iedereen’ is Vidar ervan overtuigd dat iedereen aan de slag kan, wat je mogelijkheden ook zijn.

Het Participatiebedrijf bestaat uit de sociale diensten van de gemeenten Sittard-Geleen, Stein en Beek, Vixia, het Participatiehuis en WerkgeversServicepunt Westelijke Mijnstreek.

De afgelopen periode hebben de partijen gewerkt aan de ontwikkeling van één aanspreekpunt voor inwoners en bedrijven, zodat er 1 loket ontstaat: Vidar.

Zo kan een werkzoekende ondersteund worden met inkomen, arbeidsontwikkeling en het vinden van een nieuwe baan, aldus de bestuurders van de drie gemeenten Judith Bühler, Thijs van Es en Hub Janssen.

 

Vidar is een Noorse god, ook wel de ‘stille god’ genoemd, die volgens de legende wel een van de sterkste goden was. Vidar is een stille kracht, die in iedereen aanwezig is.

Vidar steunt mensen om deze kracht te laten spreken. ,,Juist daarom vind ik de nieuw naam zo passen bij deze organisatie,” zegt wethouder Judith Bühler van centrumgemeente Sittard-Geleen.

 

,,Ik geloof er in dat mensen zelf hun toekomst vorm kunnen geven en dat wij ze een steuntje in de rug geven. Dat past perfect bij de stille kracht van Vidar.”

Vanzelfsprekend is daarbij ook het bedrijfsleven een belangrijke partner.

Zonder steun van werkgevers kan Vidar zijn totaalaanpak niet uitvoeren, waarbij werkgevers en werkzoekenden met elkaar worden verbonden.

Bij Vidar werken 1000 medewerkers, waarvan ruim 800 mensen werkzaam zijn in een leerwerktraject of beschutte werkplek.

De organisatie ondersteunt ruim 3.000 huishoudens in de regio bij werk en inkomen.