In de Sittardse wijk Overhoven is met de officiële opening van het pand aan de Sint Servaasstraat 2 een nieuwe fase aangebroken voor het project Vidar in de Wijk. De opening vond in kleinschalige kring plaats. Hier waren naast direct betrokkenen van Vidar onder andere wethouder Judith Bühler en directeur Janine Godderij van woningcorporatie ZOwonen bij aanwezig.

 

Vidar en ZOwonen slaan de handen ineen om mensen van betekenis te laten zijn in en voor hun buurt. Daarvoor neemt Vidar intrek in een leegstaand pand van ZOwonen. De afgelopen maanden is er in en rondom het pand flink verbouwd. Nu alles zo goed als operationeel is, kunnen deelnemers aan het project vanuit één centrale plek aan de slag met allerlei werkzaamheden in de wijk.

De deelnemers zijn inwoners voor wie de reguliere arbeidsmarkt nog een stap te ver is, maar die wél graag actief willen participeren in de maatschappij. Inwoners uit de buurt kunnen bij het pand terecht voor praktische hulp- en ondersteuningsvragen, maar ook voor een goed gesprek over de leefbaarheid in hun wijk.

 

Voor wethouder Judith Bühler (Sociale Zaken) was het haar tweede bezoek aan de locatie. “Het project Vidar in de Wijk biedt deelnemers de kans om op een laagdrempelige en praktische manier aan de slag te gaan. Terwijl Vidar ze coacht naar meer zelfredzaamheid en participatie, wordt tegelijk een bijdrage geleverd aan de leefbaarheid in de wijk. Het mes snijdt dus aan twee kanten.”

 

Samenwerking
Voor het project Vidar in de Wijk werkt Vidar nauw samen met de gemeente Sittard-Geleen en woningcorporatie ZOwonen. Ook Janine Godderij is enthousiast. “Met dit project geven we vorm en inhoud aan onze ambitie om mensen, onze bewoners, perspectief te bieden.” Mooi dat de samenwerking met Vidar dit opgeleverd heeft. “Wij signaleren kansen en mogelijkheden om bewoners met arbeidskansen te begeleiden naar beschikbare banen. Niet vanuit verplichting, maar vanuit het vertrouwen in mensen en het echte gesprek.”

 

Hulp nodig?

Buurtbewoners die hulp of ondersteuning nodig hebben in of rondom het huis en die gebruik willen maken van de (gratis) diensten van Vidar in de Wijk, kunnen dat vragen bij het pand aan de Sint Servaasstraat 2 te Sittard, of contact opnemen met werkbegeleider Marcel van den Beemd via 06 – 48 52 79 54 of marcel.vandenbeemd@sittard-geleen.nl.

 

Fotobijschrift:
V.l.n.r. Janine Godderij – directeur ZOwonen, Mohamad Mastakalo – deelnemer, Arthur

Maduro – deelnemer, Marcel van den Beemd – werkbegeleider Vidar, Rivo Arets – deelnemer, Frank Schouwenburg – deelnemer en Judith Bühler – wethouder gemeente Sittard-Geleen, voor het pand van Vidar in de Wijk.

 

Foto: © Marc Schols / MCM Productions