Ruim 30 jaar geleden begon Herman Kuijpers uit Geleen met zijn, misschien wat gekke, verzameling.

Kuipers was helemaal verkocht toen hij een lege wijnfles van een vriend kreeg. Zijn vrouw wilde dat Kuipers de lege fles weggooide, maar hijzelf dacht daar heel anders over. “Dagenlang stond de lege fles op de schouw”, zegt Kuipers. “Vervolgens haalde ik heel voorzichtig het etiket er af”. Vanaf dat moment was Kuijpers verkocht en is zijn grote passie voor wijnetiketten begonnen.

Around the world
Kuijpers heeft etiketten van over de hele wereld verzameld. Tientallen, misschien wel honderden, ordners vol staan er in zijn garage. Vooral dieren van de ‘big-5’ vindt hij erg mooi. Dat zijn de luipaard, leeuw, olifant, neushoorn en buffel. “Etiketten met dieren erop vind ik erg mooi, vooral uit Afrika. Zelf ben ik al meerdere malen in Afrika geweest om die mooie dieren te bekijken”. Menig flesetiket van hem komt dan ook uit Zuid Afrika , maar uiteraard ook uit Frankrijk,Duitsland en Italië. Daar blijft het niet bij.

Vierdaagse
Een andere grote liefhebberij van in de Nijmegen geborene verzamelaar, is de Vierdaagse. Hier heeft hij ook een aantal collectoritems van. Etiketten van verschillende jaren van de Vierdaagse. Zelf heeft hij de Vierdaagse één keer gelopen en dat vond hij meer dan genoeg.

Heb je zelf nog wijnflessen over met een leuk etiket? Maak Kuijpers er blij mee. Hij komt ze graag ophalen. Stuur ons een mail en wij brengen jullie met elkaar in contact.