Op maandag 10 oktober vond er in Oud-Stein een witte voetjes actie plaats. Ook zijn de wijkagenten en BOA’s op woensdag 12 oktober gezamenlijk op pad gegaan in onze gemeente. Lees hieronder meer over deze acties.

Dit is een actie waarbij inwoners, wijkagenten en Boa’s onaangekondigd langs woningen gaan en kijken of er gemakkelijk zou kunnen worden ingebroken. Bijvoorbeeld omdat deuren of ramen van woningen of bergingen openstaan of niet afgesloten zijn. Of omdat er een ladder tegen een schutting staat. In dat geval laten ze een ‘wit voetje’ achter: dit is een papieren flyer in de vorm van een schoenafdruk. Op de flyer staat de tekst: “Deze schoenafdruk had van een inbreker kunnen zijn”. Het doel van de actie is om mensen bewust te maken van het risico op insluiping.

Op 10 oktober 2022 heeft in Oud Stein een witte voetjes actie plaatsgevonden, gespitst in twee groepen elk bestaande uit inwoners, een wijkagent en een BOA. Er is goed gelet op inbraakgevoelige zaken die ze bij sommige woningen tegenkwamen. Hier en daar is een wit voetje achtergelaten. Daardoor zijn de inwoners nog meer bewust geworden waar men vooral op moet letten om woninginbraak zo veel mogelijk te voorkomen.

Alle deelnemers vonden het een zeer geslaagde actie en vooral ook leerzaam. Wil je als buurt ook graag zo’n witte voetjes meemaken, neem dan voor de mogelijkheden contact op met de wijkagenten via wijkagentenstein@politie.nl.

Op woensdag 12 oktober zijn Wijkagenten en BOA’s gezamenlijk op pad gegaan in onze gemeente. Tijdens deze avond zijn alle bekende overlastlocaties bezocht. Tegelijkertijd zijn BOA’s en Politie in gesprek gegaan met onze inwoners.