Het platform Digitaal Veilig Limburg is vandaag live gegaan met een gloednieuwe website en helpdesk voor alle inwoners van en ondernemers in Limburg.

Op de website www.digitaalveiliglimburg.nl.  kan iedereen terecht voor betrouwbare informatie over veilig internetten. Ook kan men bij vragen of vermoedens de helpdesk bellen, telefoonnummer 085-0082791. De helpdesk is te bereiken tijdens schooluren (9.00-16.00 uur).
Om cybercrime te voorkomen
Digitaal Veilig Limburg richt zich op het digitaal weerbaar maken van internetgebruikers in Limburg.

Telefonische helpdesk
Voor de telefonische helpdesk werken de Limburgse gemeenten samen met het Platform Veilig Ondernemen (PVO) en IT-studenten van Gilde Opleidingen en VISTA College. Zij krijgen ondersteuning van specialisten. De telefonische helpdesk is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, tijdens schooluren (9.00-16.00 uur). Tijdens schoolvakanties is de telefonische helpdesk gesloten. Het telefoonnummer is 085-0082791.

Noodgeval? Bel de politie
De helpdesk van Digitaal Veilig Limburg is er niet voor noodgevallen. Mensen die slachtoffer zijn (of hiervan een sterk vermoeden hebben) van online criminaliteit zoals afpersing, diefstal of fraude, kunnen het beste direct met de politie bellen.

Digitaal Veilig Limburg
Digitaal Veilig in Limburg is één van de initiatieven die momenteel wordt uitgevoerd op initiatief van 23 samenwerkende Limburgse gemeenten, het Vista College, Gilde Opleidingen en het Platform Veilig Ondernemen Limburg. De website is een pilot die in elk geval tot eind 2023 gaat lopen. De Limburgse gemeenten, Politie, OM, Provincie Limburg en PVO werken samen in de preventieve aanpak van cybercrime onder de naam van Taskforce Cybercrime Limburg.