Van Trierveld naar Berg aan de Maas: Grindtransporten nodig voor herstel hoogwaterschade

De komende vier weken zijn er dagelijks ongeveer 50 grindtransporten via de openbare weg van Trierveld bij Schipperskerk naar de veerstoep bij Berg aan de Maas noodzakelijk voor het herstel van hoogwaterschade.

De erosiekuil in de rivierbodem bij Berg aan de Maas moet ook vanaf de Limburgse Maasoever worden opgevuld. Tijdens het aanvullen van de kuil, vanaf de Vlaamse oever bij Meeswijk, is gebleken dat de stroomsnelheden toenemen, waardoor de erosie zich verder uitbreidt naar de kant van Berg aan de Maas.

De grindtransporten gaan maandag van start en worden uitgevoerd met tractoren met een zogenaamde kipper. In totaal is er zo’n 12.500 kubieke meter grind en zand nodig voor het opvullen van de kuil bij Berg aan de Maas.

Het grind wordt geladen in Trierveld: een van de werklocaties van Consortium Grensmaas. Vanaf Trierveld gaat de route dan via Holtum, Buchten, Obbicht en Nattenhoven naar Berg aan de Maas. In de praktijk betekent dit dat er in die vier weken tijd ongeveer zeven tractors met aanhanger per uur onderweg zijn op die route. Bij de veerstoep in Berg aan de Maas wordt het zand en grind met een graafmachine in de Maas verwerkt.