Vanaf zaterdag 6 november gelden in Zuyderland de nieuwe maatregelen zoals deze afgelopen dinsdag door de persconferentie van het demissionaire kabinet zijn aangekondigd. Dat betekent onder meer dat het dragen van een mondkapje op alle locaties van (Zuyderland Medisch Centrum en de Zorgcentra), opnieuw verplicht is. Afgelopen tijd gold enkel een dringend advies.

Heeft u een afspraak, onderzoek of behandeling in Zuyderland Medisch Centrum of komt u op bezoek? Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat het in al onze locaties zo veilig mogelijk is. We nemen maatregelen om u en onze medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen besmetting met het coronavirus. Hieronder vindt u de belangrijkste basisregels. Op onze pagina met ‘Veelgestelde vragen’ vindt u nog aanvullende informatie.

De belangrijkste basisregels Zuyderland Medisch Centrum
Heeft u een afspraak of onderzoek? Kom zoveel mogelijk alleen! Maximaal 1 begeleider toegestaan.
Kom niet te vroeg naar uw afspraak in het ziekenhuis. Dit voorkomt onnodige drukte.
Het dragen van een mondkapje op alle locaties van Zuyderland (Medisch Centrum en de Zorgcentra) is vanaf 6 november opnieuw verplicht.
Aan bezoekers wordt gevraagd anderhalve meter afstand te houden van elkaar en van medewerkers. Gezamenlijke ruimtes, zoals onze restaurants, worden hier op ingericht. Wanneer bij plaatsnemen voldoende afstand van medewerkers, patiënten of bewoners gehouden kan worden, mag het mondneusmasker af, maar bij verplaatsing wordt het masker altijd gedragen. Bewoners in onze zorgcentra, die zich op eenzelfde afdeling bevinden, hoeven onderling geen afstand te houden. De bezoekregeling in zowel de ziekenhuizen als de zorgcentra van Zuyderland blijven ongewijzigd.

Bloedprikken? Prik dan eerst een datum!

Kom niet naar Zuyderland als u klachten heeft (koorts boven de 38 graden, luchtwegklachten, neusverkoudheid, keelpijn, hoesten) die duiden op Covid-19.

Bezoek van een patiënt is alleen mogelijk op zijn of haar kamer.
Er is geen maximum voor het aantal bezoekers per dag, maar er mag niet meer dan één bezoeker per patiënt op één moment aanwezig zijn.
Bezoektijden: 11:00 tot 14:00 uur en van 16:00 tot 20:00.
Kinderen tot 12 jaar mogen mee op bezoek komen.

Volledige bezoekregeling en uitzonderingen op www.zuyderland.nl/bezoekregeling

De belangrijkste basisregels Zuyderland Zorgcentra
Het dragen van een mondkapje op alle locaties van Zuyderland (Medisch Centrum en de Zorgcentra) is vanaf 6 november opnieuw verplicht.
Aan bezoekers wordt gevraagd anderhalve meter afstand te houden van elkaar en van medewerkers. Gezamenlijke ruimtes, zoals onze restaurants, worden hier op ingericht. Wanneer bij plaatsnemen voldoende afstand van medewerkers, patiënten of bewoners gehouden kan worden, mag het mondneusmasker af, maar bij verplaatsing wordt het masker altijd gedragen. Bewoners in onze zorgcentra, die op dezelfde afdeling wonen, hoeven onderling geen afstand te houden. De bezoekregeling in zowel de ziekenhuizen als de zorgcentra van Zuyderland blijven ongewijzigd.