Zuyderland heeft besloten mee te gaan in de landelijke lijn van de versoepelingen. Vanaf vrijdag 25 februari gelden er in zowel in Zuyderland Medisch Centrum als de Zorgcentra nog slechts enkele beperkingen. Versoepelen doen we echter wel met verstand. Hieronder lees je het overzicht van de belangrijkste maatregelen en uitzonderingen.

Heeft u een afspraak, onderzoek of behandeling in Zuyderland Medisch Centrum of komt u op bezoek? Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat het in al onze locaties zo veilig mogelijk is. Hieronder vindt u de belangrijkste basisregels. Op onze pagina met ‘Veelgestelde vragen’ vindt u nog aanvullende informatie.

 • Vanaf vrijdag 25 februari vervalt de mondkapjesplicht. Het dragen van een mondneusmasker is wél nog verplicht bij zorgmomenten binnen de 1,5 meter: dan draagt zowel de patiënt als medewerker altijd een mondneusmasker. Wilt u als patiënt ondanks de versoepeling zelf een mondkapje dragen? Doe dat vooral. U kunt ook gerust aan medewerkers of medisch specialisten vragen een mondmasker te dragen als u zich daar prettig bij voelt.
 • De 1,5 meter afstand is niet meer verplicht;
 • De bezoekregeling gaat terug naar de situatie van vóór corona. Dat geldt ook voor begeleiding van patiënten naar de afspraak op de polikliniek. Uitzondering op de bezoekregeling zijn de COVID-afdelingen: hier blijft de huidige bezoekregeling van één bezoeker per dag in de avond (18.00 – 20.00 uur) van kracht;
 • Algehele uitzondering op de versoepeling in Zuyderland Medisch Centrum is de afdeling Oncologie in Sittard-Geleen (Oost 51 en Oost 53). Hier blijft – vanwege de kwetsbaarheid van de patiënten – de mondkapjesplicht en 1,5 meter afstand van kracht;
 • Bloedprikken? Prik dan eerst een datum!
 • Kom niet naar Zuyderland als u klachten heeft (koorts boven de 38 graden, luchtwegklachten, neusverkoudheid, keelpijn, hoesten) die duiden op Covid-19.
  Volledige bezoekregeling en uitzonderingen op www.zuyderland.nl/bezoekregeling 

  De belangrijkste basisregels Zuyderland Zorgcentra

  Vanaf vrijdag 25 februari worden nagenoeg alle coronamaatregelen in de Zorgcentra opgeheven. Hieronder leest u wat dat betekent:

  • Het dragen van een mondneusmasker is voor zowel bezoek als medewerkers niet meer verplicht. Wel vragen we iedereen een mondneusmasker te dragen als een bewoner positief is of als een afdeling in quarantaine zit. Medewerkers blijven bij intensieve zorgmomenten binnen de 1,5 meter een mondneusmasker gebruiken. Als u zich met een mondkapje prettiger voelt, kunt u dat uiteraard blijven dragen.
  • Het is niet langer verplicht 1,5 meter afstand te houden.
  • Er zijn geen beperkingen als het gaat om het aantal bezoekers per dag. In bepaalde situaties kan het zijn dat een afdeling hier tijdelijk op terug moet komen. Bijvoorbeeld als een afdeling met besmettingen te maken heeft.
  • De restaurants zijn vanaf vrijdag weer als vanouds geopend.
  • Gezien de kwetsbare gezondheid van veel bewoners van onze zorgcentra vragen we iedereen alert te blijven en om bij klachten thuis te blijven.