Zondag 6 maart bezocht de campagnebus van BVNL het Limburgse Beek. Tweede Kamerlid Olaf Ephraim stak de de kandidaten van Belang van Beek een hart onder de riem en ging in een gezellig bruin café in gesprek met inwoners van de gemeente.

In de opmars naar de gemeenteraadsverkiezingen rijdt de BVNL campagnebus vol goede ideeën dwars door Nederland. In Beek ontmoette Olaf Ephraim lijsttrekker Michael Muijres en zijn team van bevlogen kandidaten, die zich gaan inzetten voor het veranderen van de gemeentepolitiek. Onder het genot van een stuk vlaai – geen Limburg zonder vlaai tenslotte – praatte Belang van Beek met de kiezers over wat er beter kan in Beek. Want Beek verdient beter. De jongeren moeten weer een huis kunnen krijgen en hardwerkende mensen beloond worden voor hun inzet.

Veel van de kandidaten hadden eigenlijk geen politieke ambities, maar voelen zich nu genoodzaakt om de benodigde verandering dan maar zelf teweeg te brengen. “Op een gegeven moment moet je ophouden met klagen en gewoon wat gaan doen”, is het credo. En er is weinig meer BVNL dan dat.

De Beekse delegatie gaat vol vertrouwen de verkiezingen tegemoet. Een paar zetels moeten wel te veroveren zijn, denkt lijsttrekker Muijres. Hekkensluiter op de lijst is Ghislen Nysten, net als Muijres geen onbekende in de gemeentepolitiek. Samen richten zij het platform De Vrijheidsjurist op, in de hoop de rechtvaardigheid weer terug te brengen in Nederland. Want dat is hard nodig.