Vandaag bezocht Tweede Kamerlid René Peters (CDA) Vidar. Hier is hij uitgebreid bijgepraat over wat Vidar allemaal doet om te kunnen blijven groeien en verbeteren als Sociaal ontwikkelbedrijf, en waarom dit zo belangrijk is. Uiteraard nam het kamerlid ook een kijkje op een van de vele leer-werkplekken van Vidar, de tapijtenfabriek Millernerpoort. Daar sprak hij ook met twee werknemers.

René Peters is een van de stellers van de initiatiefnota ‘aan de slag in het Sociaal Ontwikkelbedrijf’. Deze nota is tijdens de begrotingsbehandeling besproken in de Tweede Kamer en heeft ervoor gezorgd dat het belang van doorontwikkeling binnen deze sector weer onder de aandacht gebracht kon worden bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hij werd welkom geheten door wethouder Judith Bühler (Sociale Zaken) en Jantien Kuperus, directeur van Vidar.

Inclusieve arbeidsmarkt

Bij Vidar wordt samen met diverse ketenpartners hard gewerkt aan een inclusieve arbeidsmarkt. Er wordt gezamenlijk werk gemaakt van een arbeidsmarkt waar ook ruimte is voor mensen die wat meer ondersteuning nodig hebben. “Vanuit de Tweede Kamer zet René Peters zich al geruime tijd in om de arbeidsmarkt inclusiever te maken. We zijn blij dat hij vandaag bij ons was om de ervaringen uit de praktijk te horen”, aldus wethouder Judith Bühler.

Daarnaast is het veelomvattende onderwerp armoede en schulden besproken. Zowel de aanpak in Sittard-Geleen, als de rol die de Rijksoverheid hier kan nemen is aan de orde gekomen

René Peters: “Goed om informatie te krijgen over Vidar. En mooi om te zien dat mensen echt blij zijn met hun werk en trots zijn op wat ze doen. En dat ze bij Vidar trots zijn op hun mensen. En bij Vidar snappen ze heel goed dat het belang van werk meer is dan het inkomen. Zowel Vidar als de mensen die er werken. Waar ik echt iets mee moet, is de ingewikkelde regelgeving van de samenwerking met het bedrijfsleven. Daar moeten we echt iets mee. Genoeg werk aan de winkel nog, dus.”

Foto Ermindo Armino