Drie aanhangers van Fortuna Sittard zamelen geld in voor medefans die als gevolg van de coronacrisis niet de financiële middelen hebben om voor komend seizoen een seizoenkaart te kopen, maar dat wel zouden willen.

Onder de noemer Tour de Handhaving fietsen zij op 19 juni 175 kilometer, van Utrecht naar het stadion van Fortuna Sittard.

Zij roepen fans en sponsoren op dit initiatief te steunen en geld te doneren, zodat het stadion volgend seizoen voller zit dan ooit!

De actie slaat in elk geval goed aan: na vier dagen hebben zij al ruim 3600 euro bij elkaar verzameld!

Het gaat om seizoenkaarten voor de Zuid-Tribune, omdat deze het goedkoopst zijn. Zo hoopt  men zo veel mogelijk fans het stadion in te krijgen.

Fortuna heeft aangegeven de actie te ondersteunen, en een forse korting aan te bieden voor de seizoenkaarten die met deze actie worden aangekocht.

Geld doneren kan via de crowdfundpagina: www.geef.nl/nl/actie/tour-de-handhaving/donateurs. Ook te vinden via www.tourdehandhaving.nl.

Met Fortuna Sittard is afgesproken dat de maatschappelijke tak (MVO) van de club zorgt dat de seizoenkaarten eerlijk verdeeld worden.

19 juni 2021 vertrekken Nort, Yelle en Joris dus vanuit Utrecht. Zij zullen gevolgd worden door een heuse volgwagen met eigen support.

Aan het einde van de middag hopen zij aan te komen bij het stadion van Fortuna Sittard.

Dan hopen zij gelijk een (voorlopig) eindbedrag bekend te kunnen maken en een cheque te kunnen aanbieden aan Fortuna Sittard.

De club heeft aangegeven met een delegatie de drie fans op te wachten bij het stadion. Ook hebben verschillende supporters aangegeven het drietal tegemoet te willen fietsen.

Yelle Tieleman (32, misdaadverslaggever bij Algemeen Dagblad), Joris van Duin (32, journalist bij Omroep Brabant) en Nort Hesse (33, communicatiemedewerker) zijn drie Fortuna-supporters die al heel hun leven naar uit- en thuiswedstrijden van hun cluppie gaan.

Het feit dat zij inmiddels al jaren ver buiten Limburg wonen, heeft daar nooit iets aan veranderd.