De jaarwisseling is een natuurlijk moment van bezinning waarbij we stilstaan bij wat geweest is, maar vooral ook hoopgevend naar de toekomst kijken.

Terugblik op de mooie momenten uit 2021

Ondanks de uitdagingen die ook afgelopen jaar weer veelvuldig op ons pad kwamen, hebben we in 2021 weer veel mooie momenten beleefd in Stein. Zo was de uitgestelde Freedom Ultraloop van Bastogne naar Stein een zeer bijzondere ervaring. Kreeg het nieuwe, spraakmakende carillon een mooi plekje op het Omphaliusplein. Kon iedereen live meekijken hoe de viaducten een make over ondergingen. En zijn vrijwilligers en mantelzorgers weer in het zonnetje gezet. Ook werden de eerste Stolpersteine in Stein gelegd. En maakten we met zijn allen onze gemeente een stukje groener met de klimaatboomactie. Als aanzet naar een nóg duurzamere gemeente opende Het huis van de toekomst zijn deuren. En via de campagne ‘Kom éns’ hebben we de verbinding weten te leggen met jongeren uit onze gemeente. Maar de prijs van Meest toegankelijke gemeente van Nederland was voor ons de kers op de taart.

Helaas geen nieuwjaarsreceptie

Samen het glas heffen op deze mooie mijlpalen en alle goede voornemens voor komend jaar, is ook dit jaar helaas niet mogelijk. Dit vind ik enorm spijtig. Ik spreek ook namens onze wethouders en medewerkers als ik zeg dat wij de persoonlijke contacten met onze inwoners, ondernemers en samenwerkingspartners enorm missen. Want samen kom je verder.

Als gemeente blijven wij daarom kijken naar wat er nog wél kan. En wij blijven zoeken naar mogelijkheden om toch in contact te blijven met elkaar en aandacht te hebben voor diegene die dat in deze tijden nodig heeft. Vaak volstaat al een klein gebaar.

Wens voor 2022

Mijn wens is dat we elkaar blijven herinneren aan de kracht die wij als samenleving, ondanks alle uitdagingen, hebben om elkaar er steeds weer bovenop te helpen. Dat we aandacht blijven hebben voor elkaar en elkaar zo verder helpen.

Laat u inspireren

Zelf heb ik al een eerste aanzet hiertoe gedaan en onze ambassadeurs recent een bezoekje aan huis gebracht. Dit zijn stuk voor stuk inwoners die op eigen wijze de gemeenschap afgelopen jaar een stukje mooier hebben gemaakt en dat enthousiasme ook op anderen overbrengen. Dit is vastgelegd op video, die tussen kerst en nieuwjaar herhaaldelijk wordt uitgezonden op Bie Os. Maar u kunt de video ook via deze link online bekijken. Ik nodig u van harte uit om zich te laten inspireren door deze fijne mensen.

Wat is uw wens?

Maar ik ben ook heel benieuwd naar uw wens. Voor uzelf, een naaste, uw vereniging of voor onze gemeenschap. Deze kunt u mij laten weten via deze link. Dan hangen wij deze namens u in de kerstboom van het gemeentehuis. En wie weet, kunnen we samen uw wens in 2022 in vervulling laten gaan .

Voor nu wens ik u en uw familie, ook namens de wethouders, een goede gezondheid en hele fijne feestdagen. En hopelijk tot ziens in 2022!

Vriendelijke groet,

Marion Leurs-Mordang
uw burgemeester