Vrijdag 14 oktober gaat Talent Babbel Live vanaf 19:00 uur in premiere op het YouTube kanaal van Greutsj. Na acht online uitzendingen komt er dan nu eindelijk een echte live opgenomen uitzending. Sidekicks Dominique, Huub en Jinte stellen naast presentator Michel van Dijke ruim 40 minuten lang vragen aan speciale tafel gasten: Hans Verheijen- Burgemeester Sittard-Geleen, Anna Mitriaieva – Oekraïense Ballerina en Raymond Clement – Bestuurder MIK-PIW en cabaretier. Kinderen aan tafel maar ook op de publieke tribune kregen in zalencentrum de Hanenhof in Geleen een goede indruk van hoe een talkshow werd gemaakt. Voor de opnames  kennis maken met de gasten, even langs bij de techniek, dan de visagiste, en uiteindelijk aan tafel goed recht zitten en de vragen stellen die ze zelf bedacht hadden. Genieten van deze mooie ervaring was toch het allebelangrijkste.

Programma Talent Babbel werd mogelijk gemaakt door gemeente Sittard-Geleen die eerder dit jaar met de subsidieregeling “Perspectief voor jongeren in Sittard-Geleen” kwam. Voor een goed idee konden jongeren een tegemoetkoming krijgen van maximaal 1.000 euro. In totaal was er 40.000 euro subsidie beschikbaar. Hiervan organiseer je een activiteit of ontmoeting op het gebied van sport, cultuur en vrije tijd.

Michel van Dijke – projectcoördinator van Greutsj had samen met kinderen een aanvraag gedaan voor het programma Talent Babbel. Raymond Clement van MIK-PIW gaf Greutsj de opdracht dit met kerst nog eens te organiseren. Meer info www.greutsj.nl