De in Daniken (Geleen) geboren en opgegroeide Martin Ruijters is een groot deel van zijn leven tekenleraar geweest aan de Ambachtsschool in Sittard. In zijn vrije tijd trok Martin er vaak op uit om schetsen te maken voor zijn schilderijen en tekeningen. Daarvan heeft hij er op zijn zolderkamer meer dan honderd geproduceerd.

Zijn zoon Marcel bleek ook over artistieke  talenten en is nu een nationaal bekende striptekenaar. Deze leerde zijn vader ook de kneepjes van het striptekenen en dat bracht Martin Ruijters op het idee om zijn jeugdherinneringen op deze wijze op papier te zetten.

Drie verhalen van historische gebeurtenissen zijn op initiatief van Heemkundevereniging Geleen in een kleurrijk magazine bijeen gebracht en in een beperkte oplage uitgegeven. Deze stripverhalen gaan over gebeurtenissen rond Oud-Geleen in oorlogstijd met de titels “Wo ist der Bahnhof”, “Wae zeet geer dan” en “De patsj van Teun” over Teunie Dekkers. Deze laatste was een zeer bekend figuur in Oud-Geleen.

De magazines zijn verkrijgbaar bij Heemkundevereniging Geleen, waar t/m 4 december ook een expositie te zien, die zeer de moeite waard is, met o.a. werken van Martin Ruijters.

Het adres is Jupiterstraat 35 a, 6161XD Geleen. Voor de openingstijden zie www.heemkunde-geleen.nl