De stremming op het Julianakanaal tussen Berg en Obbicht gaat helaas langer duren. De stremming is in ieder geval verlengd tot en met maandag 6 maart.

 

Aanleiding van de verlenging is dat we nog niet duidelijk hebben onder welke voorwaarden de scheepvaart de bouwkuip veilig kan passeren. Onderzoeksbureau Deltares is deze week met het onderzoek hiernaar gestart. Zij kunnen vrijdag een eerste vorm van advies geven. Dit betekent dat de stremming verlengd moest worden. We zullen vrijdag zeer waarschijnlijk niet voldoende informatie hebben om een datum van einde stremming te kunnen noemen. Tegelijkertijd willen we de branche zo goed mogelijk informeren.

 

Dat betekent dat we nu hebben aangegeven dat de stremming in ieder geval tot en met 6 maart 12 uur zal duren. Mócht het eerste advies vrijdag genoeg aanknopingspunten geven om het gestremde gedeelte van het Julianakanaal veilig te kunnen vrijgeven, dan gaan we daar dit weekend mee aan de slag. Zodra meer duidelijk is over de duur van de stremming wordt dit via de reguliere kanalen gedeeld.