Streekbussen in Zuid-Limburg rijden rond de feestdagen rond met een oproep om aandacht te hebben voor mensen die eenzaam zijn. Deze bewustwordingscampagne is een initiatief van veertien Zuid-Limburgse gemeenten die zich onder de noemer ‘Samen tegen eenzaamheid’ gezamenlijk inzetten om eenzaamheid onder de aandacht te brengen en  terug te dringen.

Dertig bussen worden bestickerd in het kader van een speciale kerstcampagne. Aan de landelijke tekst is het regionale logo toegevoegd. De bussen rijden verdeeld over de regio’s: tien in de westelijke en tien in de oostelijke mijnstreek, tien in het Heuvelland.

Eenzaamheid is ook in Zuid-Limburg een groot probleem. In december 2020 tekenden negen Zuid-Limburgse gemeenten voor een regionale aanpak van eenzaamheid met een ludieke estafette. Inmiddels hebben zich nóg vijf gemeenten en de provincie bij het initiatief aangesloten en doen in totaal veertien gemeenten mee: Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Valkenburg, Simpelveld, Sittard-Geleen, Gulpen–Wittem, Vaals, Stein, Beek, Beekdaelen, Eijsden-Margraten, Voerendaal, Brunssum.

Met de bewustwordingscampagne hopen de gemeenten inwoners te bewegen in eigen omgeving iets te doen voor eenzame mensen. Een klein gebaar kan al een verschil maken, juist nu. Kent u iemand die zich eenzaam voelt? Stuur eens een kaartje of bloemetje, pak de telefoon of maak samen een wandeling.