Sittard-Geleen zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen! Net als vorig jaar sluit de gemeente zich aan bij de internationale campagne Orange the World.

Het stationsgebouw in Sittard kleurt tijdens de actieperiode van 25 november tot 10 december oranje.

De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes. “In Nederland krijgt 45% van de vrouwen en meisjes te maken met geweld. Door mee te doen aan deze internationale actie laten we duidelijk zien dat de gemeente Sittard-Geleen de strijd tegen geweld steunt”, legt burgemeester Hans Verheijen uit. Naast het oranje uitlichten van het NS Station in Sittard, hijst de gemeente Sittard-Geleen tijdens de actieperiode de vlag van Orange the World bij de stadswinkel in Geleen en het stadhuis in Sittard.

‘Preventie’ is dit jaar het thema van de campagne in Nederland. Daar kan iedereen aan bijdragen; individuen, professionals, organisaties, bedrijven en overheden. “Wij hebben structureel aandacht voor het tegengaan van geweld in afhankelijkheidsrelaties, waaronder geweld tegen vrouwen. Daarbij is aandacht voor specifieke groepen, zoals slachtoffers van mensenhandel en slachtoffers van seksueel geweld”, vertelt wethouder Leon Geilen (Welzijn).

Het oranje uitlichten van een belangrijk gebouw of ander object door overheden is een vast onderdeel van Orange the World. Vorig jaar kleurde de koeltoren van OCI Nitrogen in Geleen voor één avond oranje. Nu blijft het stationsgebouw in Sittard tot 10 december oranje verlicht.