Start sociaal arbeidsmarktproject: make-over van voorgevels aan Geleense Markt    

Op donderdag 20 oktober heeft wethouder Leon Geilen met een kwast en een lik verf het officiële startschot gegeven van een sociaal arbeidsmarktproject. Binnen dit project worden de voorgevels van de panden aan de Markt in Geleen door schilders in opleiding gerestaureerd en geschilderd. Een intensieve samenwerking tussen opleiders, studenten, ondernemers en de overheid. 

De schilderwerkzaamheden aan de Geleense voorgevels worden uitgevoerd door leerlingschilders van VISTA College en Gilde Opleidingen onder begeleiding van de leermeesters van VOS Company. Verfgroothandel Sikkens Zuid Oost draagt een maatschappelijk steentje bij in de materiaalkosten voor dit project. 

Arbeidsmarktproject met een sociaal tintje  

Veel jongeren stoppen met leren als ze de overstap moeten maken van VMBO naar MBO. Een domper voor de jongeren zelf, maar ook voor de onderhoudsbranche. Op deze manier komt er snel een tekort aan goede vakmensen. 

Dit sociaal arbeidsmarktproject is erop gericht om jongeren en herintreders zich, met begeleiding van een coach of leermeester, verder te laten ontwikkelen binnen hun (nieuwe gekozen) vakgebied om zo een mooie toekomst op te bouwen als vakman binnen de onderhoudsbranche. 

Samen sterk voor de samenleving 

Het project is een intensieve samenwerking tussen verschillende partners – VISTA College, Gilde Opleidingen, VOS Company, ROP Zuid, Sikkens Zuid Oost, Gemeente Sittard-Geleen en Stadslabs Sittard Geleen – om niet alleen jongeren en herintreders een goede toekomst te bieden, en het tekort aan goede vakmensen te verkleinen, maar ook om de binnenstad van Geleen in kleine stapjes weer tot leven te wekken.