Geleen heeft nu een eigen stadstegel. Het Nederlandse ‘StoryTiles’ ontwierp een serie stedentegels van de mooiste plekken in ons land. En daar hoort Geleen uiteraard 100% tussen!
De tegels vatten in een klein verhalend kunstwerkje op handgebakken keramiek het karakter en de sfeer van de stad samen. Iedere liefhebber van Geleen zou er toch eentje in huis moeten hebben hangen?

De tegel heet ‘Geliefd Geleen‘ en is met de hand gebakken in drie maten (6×6, 10×10 en 13×13 cm). De stadstegel is exclusief verkrijgbaar vanaf 12,95 euro bij Museumwinkel De Domijnen, Ligne 5 te Sittard. Pre-order jouw tegel hier: https://www.dedomijnen.nl/tentoonstellingen/pre-order-storytiles/.

 

Over StoryTiles

StoryTiles is met haar atelier gevestigd aan het IJ in Amsterdam. Sinds 2007 ontwerpt oprichter Marga van Oers keramieken tegels met elk een eigen miniatuur verhaal. De tegels zijn handgemaakt en gebakken in eigen land. In beginsel startte Van Oers met oud-Hollandse tafereeltjes met een twist gebaseerd op ’t Delfts blauw van vroeger. Inmiddels lanceert zij elk half jaar een nieuwe serie tegeltjes, in binnen- en buitenland, in verschillende stijlen en in samenwerking met andere ontwerpers en musea.

Over Museumwinkel De Domijnen
In de museumwinkel vind je een uitgebreid aanbod aan souvenirs en cadeautjes variërend van sieraad tot wanddecoratie. Veel van de items die je in de museumwinkel tegenkomt zijn gemaakt door lokale kunstenaars uit Sittard-Geleen en omstreken. De tegels ‘Schatten van Sittard’ en ‘Geliefd Geleen’ zijn exclusief hier te verkrijgen.