De ruim 30 zangers en zangeressen van het Overhovense koor Sound ’70 hebben al haar geplande jubileumfestiviteiten door geschoven naar 2021.

Dit jaar bestaat het koor 50 jaar. Oorspronkelijk ontstaan in het najaar van 1970 als jongerenkoor door leden uit 3 Sittardse parochies (Limbrichterveld-Overhoven-Stadbroek).

Nu, anno 2020, een koor, bestaande uit ca 30 leden uit heel Limburg, in leeftijd variërend tussen 22 en 76 jaar, dat nog steeds actief is om vele mensen te laten genieten van haar muziek.

Sound ’70 staat sinds april 2004 onder leiding van dirigent Jo Smeets (Brunssum) en heeft ook de muzikale leiding over het combo bestaande uit drums, gitaar, dwarsfluit en keyboard. Een speciale jubileumcommissie was al meer dan een jaar bezig om een spectaculair jubileum voor te bereiden. Begin juni zou het muzikale gezelschap “een jubileumuitstapje” hebben en daar werd door iedereen met smacht naar uitgekeken. Helaas kwam de pandemie corona voorbij en het RIVM besliste met goedkeuring van de leden om dit nu niet te ondernemen. Inmiddels is dit verschoven naar het laatste weekend van mei 2021.

Tijdens twee weekenden in november 2020 zou het gouden jubileum gevierd worden voor alle leden en haar fans. Een muzikaal Jubileumtreffen zou plaatsvinden op een zondagmiddag in de aula van het Trevianum te Sittard. Het programma omvat een muzikale mix van allerlei genres die de bühne betreden, extra ondersteund door leden van de Kroew van het Trevianum.
Dit muzikaal jubileum treffen is verschoven naar de nieuwe datum: zondagmiddag 14-11-2021.

Tenslotte als klapper bestempeld in het grootse jubileum: een jubileumreceptie gevolgd door een grootse reünie en afgesloten met een feest in de van alle faciliteiten voorziene feestlocatie: het Multi Functioneel Centrum ”Onger de 2 tores” te Sanderbout-Sittard. Er kwamen al vele aanmeldingen binnen via Facebook, maar dit evenement gaat men vieren op zaterdagavond 27 november 2021. Deze feestlocatie is absoluut geschikt omdat er reeds vele feesten en activiteiten plaatsvonden met honderden bezoekers in een perfecte ambiance.

Sound’70 is nog op zoek naar geïnteresseerde oud-soundleden die wellicht present willen zijn bij de reünie op zaterdagavond 27 november 2021. Stuur dan graag even een mailtje naar reunie@sound70.nl

De jubileumcommissie zal de vele bedrijven die Sound’70 een warm hart toe dragen benaderen voor mogelijke sponsoring. Door de komst van de corona hebben de mogelijke sponsoren wel andere dingen aan hun hoofd dan het gouden jubileum van Sound ’70. Dit geeft dan wel weer mogelijkheden voor een donatie in ruil voor reclame in ons uitgestelde gouden jubileum van Sound’70 Sittard naar 2021. We houden u allen op de hoogte. Voor meer info: www.sound70.nl

Repetities:
In verband met ieders gezondheid en de RIVM-maatregelen heeft Sound’70 de laatste maanden op beperkte wijze online gerepeteerd. Maar dat is verre van optimaal. Sinds begin juli is men gestart met repeteren op locatie volgens de geldende richtlijnen in de buitenlucht naast de kerk van Overhoven-Sittard. Iedere stemgroep kwam dan apart aan de beurt en iedereen was verheugd om weer te kunnen zingen. Gedurende de zomervakantie is er verder gerepeteerd, omdat vele leden dit jaar niet op vakantie gingen. Vanaf dinsdag 8 september 20.00 uur gaan de repetities verplaatst worden naar de grote zaal van Zalencentrum Oos Kaar te Overhoven. De wekelijkse repetitie zal voorlopig nog steeds in 2 afzonderlijke groepen plaatsvinden, van 20.00-20.45 uur en van 21.00-21.45 uur en uiteraard op gepaste afstand van elkaar.

Jong Bloed:
Nieuwe leden zijn van harte welkom om Sound’70 te komen versterken. Kom gerust eens kijken en luisteren bij de wekelijkse repetitie-avond op dinsdagavond tussen 20.00-22.00 uur of bel voor meer info: Tel. +31 (0)46 4512384.

Nieuwe voorzitster:
Daarnaast heeft Sound ’70 sinds begin september 2020 een nieuwe voorzitster in de persoon van Esther Verhooren. Zij heeft de voorzittershamer overgenomen van Yvonne Slijkoord. Op de Facebookpagina van Sound’70 is Esther al te zien en te beluisteren in een leuk interview voor de camera van Bie Os TV (Ziggokanaal 41) die present was bij een van de buitenrepetities van het 50- jarige koor Sound ’70.