Aanstaande zaterdag, 19 november, organiseert het slagwerkensemble van de Philharmonie een ‘Hoeskamerkonsèr’ vanaf 20.30 uur op de Philzaal. Het slagwerkensemble, dat onder leiding staat van dirigent Frank Marx,  staat bekend om haar kwalitatief hoogwaardige muzikale niveau gecombineerd met bijzondere muzikale keuzes en optredens. Met dit concert wordt een vervolg gegeven aan twee eerdere, succesvolle edities waarmee volgens goed Sittards gebruik een traditie geboren is.

Tegenwoordig wordt het nieuws geregeerd door berichten over energietekorten, maar aan energie is bij het slagwerkensemble van de Philharmonie geen gebrek. Onder het motto ‘Veer make de kachel aan’ willen slagwerkers van de Philharmonie de bezoekers een avond bezorgen waar de muzikale klanken de aanwezigen zullen verwarmen en waar de energie vanaf straalt.  Dat doet het slagwerkensemble niet alleen, maar in samenwerking met sopraan Claudia Couwenbergh én de Limburgse singer-songwriter Linda Zijlmans. Na afloop van het concert is er nog een gezellige nazit met gastartiest Ronny Ron.

De entreeprijs, inclusief twee consumpties, bedraagt 10 Euro. Kaarten zijn te bestellen via www.philharmonie.nl/hoeskamer.  De ‘hoeskamer’ op de Philzaal is niet al te groot waardoor het aantal zitplaatsen beperkt is.