Wat doen schapen met hun vacht als het zomer wordt? Juist, de winterjas gaat uit. Daar hebben ze wel wat hulp bij nodig. Op zondag 7 mei komen daarom de schapenscheerders naar Kasteelpark Born om de Mergellandschapen en de Ouessantschapen te scheren. Rond 13 uur worden op de kinderboerderij de eerste schapen geschoren. Kom je ook?

Bij de knutseltafel kun je je eigen herdersstaf maken en is er een demonstratie wol spinnen, wol kaarden en wol verven met natuurlijke materialen.

De schapen zijn niet de enige dieren met een vacht en daarom kun je ook de vachten bekijken van onder meer de alpaca’s, lama’s en de kamelen.

 Bij de kippen zijn al vele kuikentjes uit het ei gekropen. De moeflonlammetjes rennen vrolijk door de wei en de Mergellandlammetjes liggen lekker te genieten van het zonnetje. Bij de zwarte zwanen zijn de kuikens al flink gegroeid en zwemmen ze rustig met vader en moeder in de gracht. Heb je de jonge wallaby’s al uit de buidel van hun moeders zien kijken?

Midden in het park ligt de grote speeltuin ‘t Aepke. De speeltuin ligt naast het terras, zodat de (groot)ouders lekker kunnen genieten van een hapje en een drankje, terwijl de kinderen ravotten op de speeltoestellen, een zandkasteel bouwen of springen op de grote airtrampoline!

Het Kasteelpark is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. De entree is € 7,00 voor kinderen, €8,50 voor 65+’ers en € 9,50 voor volwassenen.

Meer informatie over het park vind je op onze website www.kasteelparkborn.nl. Ook kun je ons volgen via Facebook, Instagram en Twitter.