Speciale school voor basisonderwijs (SBO) De Blinker in Geleen heeft dinsdag noodgedwongen de deuren moeten sluiten.

De school moest dicht nadat bleek dat een aantal leerlingen en leerkrachten besmet waren met het coronavirus. Het is de eerste school onder de koepel van onderwijsinstelling Kindante die nu de deuren sluit.

“We hebben helaas geen blik leerkrachten achter de hand wat we kunnen opentrekken”, zegt Maud Golsteyn van Kindante. “Met kunst- en vliegwerk kunnen we vanaf donderdag een soort noodopvang starten voor kinderen wiens ouders anders in problemen komen door de sluiting. Ook geven we online les. We hopen op begrip van de ouders”.

De Blinker begeleidt leerlingen met specifieke onderwijsvragen die binnen de reguliere basisschool (nog) niet beantwoord kunnen worden. Voor sommige leerlingen kan de sluiting verwarrend zijn.

“In iedere groep heeft de leerkracht het de kinderen zelf verteld, op voor de kinderen passende wijze. Sommige kinderen willen dan wat meer weten en daar is dan ook ruimte voor, andere kinderen hebben er juist baat bij om er niet te lang bij stil te staan”. De school hoopt op 14 februari de deuren weer te kunne openen. Kindante heeft 44 scholen in vijf Zuid-Limburgse gemeenten tussen Echt en Beek.