Over dit project

Initiatief

Eind 2018 hebben inwoners, ondernemers en verenigingen van Nieuwdorp aangegeven ideeën en wensen te hebben voor de toekomst van hun wijk. Met andere woorden: wat is er nodig om Nieuwdorp klaar te maken voor de toekomst? Samen met de inwoners hebben medewerkers van Zaam Wonen, gemeente Stein, Stichting Buurtcentrum Nieuwdorp en DOP kern Stein gewerkt aan een wijkactieprogramma (WAP).
Dit is een programma waarin samen met inwoners activiteiten worden benoemd die bijdragen aan een gezonde en fijne leefomgeving. Denk hierbij aan de toekomst van het Buurtcentrum en een woning die voldoet aan de eisen van de tijd.

Er zijn vier thema’s vastgesteld die de komende jaren samen met inwoners worden uitgewerkt: ‘Bruisend Hart’, ’Duurzaamheid’, ‘Sociale kracht & kwetsbaarheid’ en ’Aanpak woningvoorraad’. Op deze pagina houden we u op de hoogte over de aanpak van de woningvoorraad. Meer informatie over de andere drie thema’s leest u op de pagina van de gemeente Stein.

 

Aanpak woningvoorraad

Samen met de gemeente en de bewoners van de Woeringenstraat | Diepenbeekstraat | Peldenstraat | Damiatestraat | Crostolostraat  is Zaam Wonen in 2020 aan de slag gegaan om te onderzoeken wat er nodig is in de wijk. Sinds juli 2021 zijn ook de bewoners van de Kamperstraat | Baesweilerstraat | Kuringenstraat | Tripsstraat betrokken bij de ontwikkeling van de wijk. Na twee jaar is het plan voor de wijk eindelijk klaar. Een plan dat er voor zorgt dat bewoners ook in de toekomst prettig en graag in Nieuwdorp kunnen wonen.

Wat houdt het plan in?

Het plan beschrijft waar we woningen slopen, nieuwe woningen bouwen en woningen renoveren en verduurzamen. Ook beschrijft het plan hoe de woonomgeving (groen, parkeren, achterpaden) hierop wordt aangepast.

Waarom doen we dit?

We doen dit omdat Nieuwdorp een sterke behoefte heeft aan kwalitatief goede en levensloopbestendige woningen, met voldoende ruimte, groen en parkeervoorzieningen zodat bewoners ook in de toekomst prettig en graag in Nieuwdorp kunnen wonen.

Wat betekent dit voor bewoners?

Voor een deel van de bewoners betekent dit dat ze moeten verhuizen naar een andere woning. Met deze bewoners zijn we inmiddels in gesprek. Bewoners die niet hoeven te verhuizen, daarvan gaan we de woning renoveren en verduurzamen. Ook de woonomgeving passen we aan. Straten worden breder en achterpaden richten we opnieuw in. Samen met bewoners gaan we hiermee aan de slag.

Voor de directe bewoners organiseren we op zaterdag 19 februari een wijkmarkt. We geven dan meer informatie over het plan voor de wijk, wat dit voor hen betekent en hoe ze mee kunnen doen. De directe bewoners krijgen nog een officiële uitnodiging.

Meer weten?

Kijk dan regelmatig op deze pagina of stel uw vraag aan Zaam Wonen via nieuwdorpzaam-wonennl. Vanaf 8 februari houden wij iedere dinsdag en donderdag van 10:00 – 12:00 uur spreekuur in het Huis van de Toekomst. Ook hier bent u van harte welkom! U vindt het Huis van de Toekomst aan de Crostolostraat 10.