De Awt Prinse van De Flaarisse (SAP) hebben sinds hun oprichting met bijzondere  activiteiten voor het nodige spektakel gezorgd. Zoals de Vastelaoveskonzèrs met het Maastrichts Salon Orkest, André Rieu en zijn Straussorkest in De Hanenhof, uitverkochte Belzje Middige met o.a. de Vlaamse volkszanger Eddy Wally en speciale avonden onder de noemer van What’s SAP.

“Toch vergeten wij onze roots niet”, roepen de voormalige stadsprinsen van de Waereldsjtad. “Met onze roots bedoelen we in dit geval het Klassjeneere uit de jaren ’80. Wat Klassjeneere betekent? Gezellig kletsen en bijkletsen met vrienden en vriendinnen onder het genot van spijs en drank met daarbij een vrolijk stuk muziek.”

Voor wie het niet (meer) weet: het Awt Prinse Klassjeneere werd voor het eerst in 1980 bij zaal Meijers gehouden. De drukbezochte avonden met een paar lokale artiesten en zaate hermeniekes waren een succes. Na vier seizoenen werd besloten om de jaarlijkse festiviteit aanzienlijk groter aan te pakken met befaamde artiesten in De Hanenhof en later in de sporthal van Glanerbrook. In 2019 vond met de terugkeer van het Klassjeneere bij Feron’s Corner aan de Markt opnieuw een draai van 180 graden plaats.

De terugkeer werd in de roodgeelgroene kringen van de Waereldsjtad met gejuich ontvangen. Op zaterdag 11 februari as. staat een nieuwe editie van dit Klassjeneere op het programma. Met optredens van de jonge Limburgse feestband Bieske en de Franse Mestreechteneer John Tana. Vastelaoves-deejay Marc Smeets zette vroeger café Amadeus op zijn kop, nu gaat hij dezelfde ambiance creëren in Feron’s Corner.

Zaterdag 11 februari, aanvang 20.11uur bij Feron’s Corner op de hoek Raadhuisstraat/Markt in de Waereldsjtad Gelaen. De toegang is, u raadt het al: gratis-en voor-niks.