Vanaf aanstaande woensdag 1 februari hebben we bij de gemeente Sittard-Geleen een nieuw systeem voor deelauto’s. Ook u als inwoner kunt vanaf nu buiten kantoortijden gebruikmaken van onze elektrische auto’s. Hieronder leest u hoe het werkt.

Hoe werkt het?

Eerst moet u zich aanmelden om gebruik te kunnen maken van de deelauto’s. Dat kunt u nu alvast doen via: https://aanmelden.onzeauto.com/subscriptions?poolgroup_name=%22Gemeente%20Sittard-Geleen%22. U ontvangt dan een verificatiecode via e-mail. Let op: dit kan even duren. Vervolgens downloadt u de app van OnzeAuto. Na uw aanmelding ontvangt u de link om deze app te downloaden. Via de app kunt u een auto reserveren. En u gebruikt deze app om de auto te openen en af te sluiten.

Waar staan de auto’s?

In totaal hebben we vier deelauto’s. Twee daarvan staan bij het Stadhuis in Sittard, eentje bij het Walramkantoor in Sittard en eentje bij de Stadswinkel in Geleen. Weet u deze locaties niet te vinden? In de app ziet u precies welke auto op welke plek staat.

Hoeveel kost het?

Afhankelijk van de auto kost het €3,50 per uur of € 0,24 – €0,27 per kilometer.

Vragen?

U ontvangt na aanmelding ook een uitgebreide handleiding over de deelauto’s. Of kijk alvast op Elektrische auto’s delen met mensen die je kent | Deelauto’s voor de buurt (onzeauto.com) voor meer informatie. Is er toch nog iets onduidelijk? Stel uw vraag dan via support@onzeauto.com.