in juni 2023 start Zaam Wonen met de renovatie van de huurwoningen in Nieuwdorp. Voordat er gestart wordt met de renovatie moet Zaam Wonen voldoen aan de Natuurwetgeving. Daarom is firma Miecon 17 oktober gestart met het tijdelijk dichtmaken van de openingen in de gevels en bij het dak. Dat is nodig zodat de huismussen en vleermuizen ‘verhuizen’ naar de vogel- en vleermuiskasten die eerder dit jaar zijn geplaatst.

Voordat Zaam Wonen in juni 2023 start met de renovatie moeten de beschermde dieren (zoals vleermuizen, gierzwaluwen en huismussen) een veilige en beschutte verblijfplaats hebben. Daarom plaatste Zaam Wonen eerder dit jaar al tijdelijke vogelkasten aan de gevels van diverse woningen. Ook plaatsten ze vleermuiskasten in een aantal voortuinen. Nu is het tijd om ervoor te zorgen dat de dieren ‘verhuizen’ naar de tijdelijke vogel- en vleermuiskasten. Dat houdt in dat de openingen in de gevel en bij het dak (de huidige verblijfplaatsen) dichtgemaakt worden.

Fase 1:

In de periode 17 oktober – 21 oktober 2022 zijn de woningen in de Peldenstraat (gedeeltelijk), de Crostolostraat en de Damiatestraat aan de beurt. Bewoners zijn inmiddels geïnformeerd.

Fase 2:

In de periode oktober 2023 zijn de overige woningen aan de beurt: de Woeringenstraat, Diepenbeekstraat en de Peldenstraat (gedeeltelijk). Bewoners worden geïnformeerd zodra de werkzaamheden starten. Na de renovatie komen de voorzieningen voor de dieren permanent terug in de gevels van de woningen. Daarna worden de tijdelijke vogel- en vleermuiskasten verwijderd.