Pastoor Rainer Kanke van Echt wordt de nieuwe pastoor van de stadsparochie Marcellinus en Petrus Geleen. Dit is een fusieparochie van negen voormalige parochies.

Rainer Kanke (63) komt oorspronkelijk uit Duitsland. Hij kwam eind jaren zeventig naar Nederland om de priesteropleiding aan het grootseminarie Rolduc te volgen.

In 1985 werd hij tot priester gewijd. Daarna was hij korte tijd kapelaan in Elsloo en daarna vier jaar pastoor van de parochie H. Paulus in Sittard-Limbrichterveld.

In Geleen wordt pastoor Kanke de opvolger van Harry Quaedvlieg, die op 1 juli aan de slag is gegaan als vicaris-generaal van het bisdom Roermond. Kanke begint op 15 september aan zijn nieuwe taak in Geleen.

Kapelaan Nicolas Pethuru van Geleen is benoemd tot kapelaan van de parochie H. Servatius en HH. Anna/Lambertus in Maastricht.

Kapelaan Pethuru (33) werd onlangs in zijn thuisbisdom in Sri Lanka tot priester gewijd.

Sindsdien assisteerde hij in de stadsparochie in Geleen, waar hij afgelopen jaar ook als diaken heeft gewerkt. Pethuru gaat ook na de zomer aan de slag in Maastricht.

Als opvolger van kapelaan Pethuru in Geleen wordt Arulraj Mariasusai (30) benoemd. Hij rondt op dit moment zijn opleiding tot priester aan het grootseminarie Rolduc af.

Op 30 oktober wordt hij in de kathedraal in Roermond tot diaken gewijd. Het is de bedoeling dat Mariasusai volgend jaar tot priester wordt gewijd.