De projectorganisatie Oktoberfeest Sittard heeft het programma bekendgemaakt van de 17de editie van het Oktoberfeest. Het evenement zal dit jaar plaatsvinden van 21 tot en met 26 oktober op de schootsvelden en in de binnenstad van Sittard. De kaartverkoop voor het Oktoberfeest – met als thema Auf geht’s – is zaterdagmiddag om 16.00 uur van start gegaan.

 

Grote publiekstrekkers van het Oktoberfeest Sittard zijn dit jaar onder andere Heimatdamisch, Voxxclub, Powerkryner, South Brass, Sumpfkroten, Grubertaler, Palemiger Spatzen, Miljö, Black Föoss, Zellberg Buam, Domstürmer, Brings, Die Fetzig’n, Müncher Zwietracht, Geri der Klostertaler en DJ Ötzi & Band. Samen met Die Draufgänger, Die Dorfrocker, Fääschtbänkler, The Trammps en Die Schürzenjäger geven deze artiesten het evenement de bekende Oktoberfeest-allure.

 

Belangrijke publiekstrekker

Van 21 tot en met 26 oktober staat de binnenstad van Sittard als vanouds weer volop in het teken van de oktoberfeesten. Andries Houtakkers, (demissionair) wethouder Evenementen: “Sinds het ontstaan in 2004 trekt dit evenement jaarlijks tienduizenden bezoekers naar de Sittardse binnenstad. Nadat we het feest in 2020 als gevolg van coronamaatregelen moesten missen en we vorig jaar een aangepast Oktoberfeest hadden in de vorm van het Wiesnfest, keert het Oktoberfeest dit jaar terug in volle glorie.” Het Oktoberfeest geeft het centrum van Sittard daarmee een grote impuls en is één van de belangrijkste publiekstrekkers van de stad.

 

“Bij de eerste editie was Sittard-Geleen de eerste Limburgse gemeente die een oktoberfeest organiseerde. En met succes. We zijn er dan ook bijzonder trots op dat ons oktoberfeest inmiddels is uitgegroeid tot hét grootste najaarsfestijn van het zuiden,” aldus Andries Houtakkers.

 

Volta Limburg Biergarten

Naast een artiestenlijst met grote nationale en internationale artiesten die hun opwachting maken, kent de komende editie van het Oktoberfeest Sittard een kermis met vijftig attracties die als een groot lint door de binnenstad van Sittard staan gedrapeerd.

 

Het welbekende Oostenrijkse Almdorp zal in oktober groter dan voorheen terugkeren en plaats bieden aan de Volta Limburg Biergarten, Lederhosenland, een Trödelmarkt en de traditionele Zuidlease Almhütte waar Duitse en Oostenrijkse gerechten geserveerd worden. Nieuw is de opzet van het Brauhaus Brand: een paviljoen met Duitse uitstraling. Dit paviljoen is een mix van de alom bekende Oostenrijkse avonden en biedt op zaterdagmiddag, zondag, maandag, dinsdag en woensdag een gratis toegankelijk programma.

 

 

Lollypop en Rimpelpop

Het Oktoberfeest Sittard trapt af met de grote VDL Oktoberparade met internationale deelnemers op vrijdagavond met als hoogtepunt de intocht van de nieuwe Miss Oktoberfeest 2022. Eveneens staan voor de komende editie oude formules als Lollypop voor jeugdige bezoekers op woensdagmiddag en de gratis toegankelijke Rimpelpop en SimmeSaame voor mensen met een beperking voor de maandagmiddag op het programma.

 

Kampioenschap speed carven

Nieuw dit jaar is het kampioenschap ‘speed carven’. Speedcarvers zijn beeldhouwers met motorzagen die op vrijdag, zaterdag en zondag strijden om de grote Oktoberfeest Sittard-bokaal. Hun kunstwerken zullen later per opbod worden verkocht tijdens de Kiwanis Charity-avond.

 

Meer informatie over het programma, de openingstijden en de kaartverkoop is te vinden op www.oktoberfeestsittard.nl