Maastricht is de vierde Nederlandse luchthaven die meedoet met een proef voor elektrisch vliegen.

De tijd van ronkende vliegtuigmotoren is in de toekomst misschien voorbij. Als alles volgens plan verloopt vliegen binnen vijf jaar de eerste passagiers met een elektrisch vliegtuig vanaf Maastricht Aachen Airport naar bijvoorbeeld Eindhoven Airport, Rotterdam The Hague Airport of Groningen Airport Eelde. Dat zijn regionale vliegvelden die meedoen met het project Power Up. Waarbij nu vier Nederlandse regionale luchthavens samen kennis op doen van de haalbaarheid, potentie en afhandeling van elektrische vluchten.

Duurzaam
Jos Roeven, CEO van Maastricht Aachen Airport maakte deze ambitie dinsdag bekend: “We willen onze bijdrage leveren aan het verduurzamen van de luchtvaart. We zijn al enige tijd bezig met het elektrificeren van de grondactiviteiten. Maar daar houdt het niet op. Ook in het vliegen zelf is op termijn grote winst te behalen. Met (waterstof-) elektrisch vliegen als een van de grote kanshebbers naast duurzame brandstoffen.”

Power Up
De luchthavens zoeken voor het project Power Up verder samenwerking met innovatieve bedrijven en start-ups. Power Up biedt economische kansen voor de regio’s en het bedrijfsleven door innovatieve samenwerkingen aan te gaan.