Op zondag 11 december aanstaande geeft het harmonie-orkest van de Philharmonie om 14.00 uur een concert in de centrale hal van Museum De Domijnen aan De Ligne. De organisatie heeft bewust voor deze bijzondere plek aan de rand van het oude centrum van Sittard gekozen omdat rond deze ontmoetingsplek onder andere cultuur, wonen en studeren bij elkaar komen.

Het concert van de Philharmonie heeft als titel ‘The spot on the Bok’ gekregen. Hiermee wordt verwezen naar ‘de bok’, de verhoging, vanwaar de dirigent het orkest overziet en aanstuurt.
De Phiharmonie zet daarmee de dirigent centraal. Dat geldt zowel voor de huidige interim dirigent Jos Zegers, die het orkest sinds september heeft geleid, als voor de voormalige dirigente Ingeborg Stijnen.

 

Verlaat door de Coronaperiode neemt de Philharmonie op 11 december namelijk ook openbaar en muzikaal afscheid van Ingeborg Stijnen. Zij dirigeerde het orkest vanaf 2009 en gooide in november 2019 met de Philharmonie nog hoge ogen tijdens het concertconcours van Zutphen.

 

 

Ingeborg Stijnen staat vandaag dan ook nog één keer op de bok om een van haar eerste werken bij ‘de Phil’ te dirigeren, de paso doble ‘Terico de Quintes’

Kaarten voor dit concert kosten 6,50 per kaart en zijn verkrijgbaar via de website van de Philharmonie Sittard (www.philharmonie.nl/spotonthebok). Bij de entreeprijs is tevens een consumptie in de foyer in de centrale hal van Museum De Domijnen inbegrepen.