Een half jaar geleden ben ik op mijn fiets aangereden door een auto. Gelukkig had ik een helm op, anders had het er niet goed uitgezien. Sind de lockdown probeer ik de kinderen in Beek te vermaken met deurtjes en kaboutertjes die gezocht kunnen worden waardoor kinderen met ouders of grootouders lekker buiten bezig zijn. Middels een aantal (kabouter) acties is er afgelopen jaar een mooi geldbedrag opgehaald dat helemaal is gedoneerd voor de kinderen van de voedselbank.

Na mijn ongeluk heb ik een poging ondernomen om (kleine) kinderen bewust te maken van de noodzaak van het dragen van een fietshelm. Graag zou ik alle kinderen, van groep 1 en 2, in Beek willen voorzien van een fietshelm. Hiervoor heb ik meer dan 200 kleine kaboutertjes, met fietshelmpje, gemaakt die ik wil verkopen om van de opbrengst kinderfietshelmpjes te kopen.

Alles wat ik maak is handwerk en kost veel tijd, dat heb ik graag over voor de veiligheid van de kinderen. Mijn eerst poging voor deze actie die ik hoofdzakelijk promoot via facebook (www.facebook.com/pa.pinkelman) heeft niet veel reacties opgeleverd. Graag doe ik een nieuwe poging en ben daarvoor opzoek naar extra promotiemateriaal.

Ik ben niet opzoek naar sponsoring, alles betaal ik uit eigen zak. Om het aantrekkelijker te maken voor ouders en grootouders om mee te doen worden een aantal fietshelmen gesigneerd door beroemde Nederlanders. Deze gesigneerde helmpjes zullen onder toeziend oog van een notaris en onder de deelnemers worden verloot.

Ondermeer Edwin van der Sar, André Rieu, Toos en Henk, Beppie Kraft en Jan Smeets hebben een helmpje gesigneerd. De gemeente Beek is op de hoogte van deze actie en een notaris houd toezicht op de trekking. De gehele opbrengst zal ten goede komen aan de actie, ikzelf hou ook aan deze actie niets over het kost mij alleen heel veel tijd om al die kaboutertjes te maken.

Om de actie wat kracht bij te zetten kan ik alle vormen van promotie goed gebruiken. Zouden jullie misschien bereid zijn om hier aandacht aan te besteden? Misschien samen met een arts uit het UMC+, die hier ook aandacht voor vragen. Zou u deze vraag in overweging willen nemen? Een aantal van de door mij georganiseerde activiteiten staan ook op www.dekaboutermakelaar.nl